Hemrehab i kundvalet

Lugn&Ro Hemrehab

Lugn&Ro´s hemrehab team består av arbetsterapeuter och sjukgymnaster med stöd av hemsjukvården och omsorgsinsatser. Teamet för hemrehab kommer att hjälpa dig när du är i behov av bostadsanpassningar, hjälpmedel och planering och genomförande av din rehabilitering.

Utskrivning från sjukhuset.

I samband med utskrivning från sjukhuset kan ditt hem behöva bostadsanpassas. Du kan även behöva hjälpmedel med dig hem i samband med din utskrivning. Sjukhuset ansvarar för detta och då kommer att få hjälp av sjukhusets rehabteam eller läkare.

Förändrad situation när du bor hemma.

Du kan behöva olika typer av hjälpmedel för att kunna fungera i ditt hem eller till och med en bostadsanpassning. Du gör själv ansökan till kommunen för bostadsanpassning och teamet i hemrehab kommer att hjälpa dig med ansökan och med intyg. Arbetsterapeuten bedömer vilka hjälpmedel som kan vara aktuella i ditt hem. De gör också en bedömning om hemmet behöver bostadsanpassas till din rådande situation. Tillsammans tas en plan fram för din rehabilitering. Olika exempel på rehabteamets insatser är riskbedömningar, individuella rehabplanering, hjäpmedelsförskrivning mm.

Sammanhållen vård och omsorg

Hos Lugn&Ro är hemrehabiliteringen integrerad med hemsjukvården och hemtjänsten och samverkar med övriga vårdgrannar.

Det behövs ingen remiss

När du är i behov av kontinuerlig hemrehabilitering så hjälper vårt team i hemrehab dig. Vår sjukgymnast eller arbetsterapeut skriver in dig för hemrehab. Ingen remiss krävs.

Ta kontakt med oss via 020 - 118 118. För mer info klicka på guldknappen nedan.